Greseli in Email Marketing.

Email Marketing-ul este una dintre cele mai comune unelte de marketing prin care poti atrage atentia potentialilor tai clienti.

Exista unele actiuni de care ar fi bine sa te feresti atunci cand dezvolti o campanie de email marketing.

Din experienta WEB MEDIA CONSTRUCT, va dezvaluim cateva greseli comune dar care iti vor scadea numarul de click-uri:

1.Subiectul este repetativ sau plictisitor.

Cate lucruri poti spune despre un hotel de exemplu? In mod ideal, nu ar trebui sa spui nimic despre compania ta, in speta hotelul in subiect. De obicei insa, majoritatea emailurilor chiar asa incep: Hotel Margareta. Total gresit. Potentialii clienti devin obisnuiti cu acest subiect care se repeta de cel puti o data pe saptamana.

Mai bine incerci: Cum sa planifici vacanta perfecta. E-mailul se referă la rezervările timpurii și la tarifele mici, însă subiectul tau. trebuie să apeleze la rezultatul rezervării.

2. Niciodata nu scrie subiectul cu litere mari, nu pune milioane de semne de exclamare sau alte semne [pe care le gasesti pe tastatura ($$$$). Indemnul la actiune nu il pune in niciun caz la subiect si nu forta.

Constructii de genul: ATENTIE!!!PRETURI MICI LA CAMERELE SINGLE$$$REZERVA DOAR ACUM!! sunt total neadecvate.

3. Prea mult marketing. Atunci cand realizezi o campanie de email marketing, te vei concentra mai mult, cel mai probabil pe continutul sau. Unii dintre voi vor folosi template-uri, altii vor sa fie originali si convingatori.

Doriți să transmiteți valoarea serviciului dvs., nu solicitați de 15 ori sa faca o rezervare la hotelul vostru. Unele șabloane și fișierele cu glisare includ mai multe linkuri către pagini de destinație sau similare, dar vă recomandăm să nu folosiți această abordare. O singură legătură de la sfârșitul mesajului tau cu apelul la acțiune corect vă va aduce mult mai mult.

4. Poveste insuficienta. Cand concepi un email marketing, concentraza-te pe client, nu pe companie. Spune o poveste si da suflet scrisorii electronice pe care o trimiti. Interactioneaza cu publicul tau si lasa usa comunicarii mereu deschisa, astfel in cat, clientii sa astepte cu nerabdare urmatorul  tau email.

5. Apari si dispari din inbox. Toate eforturile tale se vor duce pe apa sambetei daca nu trimiti cu regularitate emailurile si nu iti educi publicul.

Pentru campanii de email marketing creative, profesionale si nisate pe afacerea ta, apeleaza la un serviciu de marketing profesional asa cum este compania WEB MEDIA CONSTRUCT.