Cum să vinzi produse online

Vânzarea de produse online nu a fost niciodată mai ușoară. Au dispărut vremurile în care trebuia să-ți codifice propriul site de comerț electronic sau să plătești o avere pentru ca cineva să-l creeze pentru tine.

În acest ghid, vom analiza cum să începeți să vindeți produse online.

1 Identificați produsul (produsele) pe care doriți să le vindeți

Dacă nu aveți deja o înțelegere puternică a tipului de produs(e) pe care doriți să le vindeți, atunci primul pas este să vii cu câteva idei.

Va trebui să identificați produsele care sunt la cerere și pe care le puteți vinde pentru un profit.

De asemenea, poate doriți să vă concentrați pe vânzarea unui număr limitat de produse inițial, înainte de a vă extinde magazinul în viitor.

Dacă aveți deja o idee puternică despre tipul de produs pe care doriți să îl vindeți, puteți începe să cercetați cererea, marjele de profit și concurenții.

Dar dacă porniți complet de la zero, va trebui să faceți brainstorming câteva idei de produse. Încercați să începeți cu o categorie largă care vi se pare interesantă și apoi restrângeți-o la o anumită nișă.

De exemplu, dacă sunteți interesat de modă, vă recomandăm să vă concentrați pe vânzarea unei linii limitate de coliere în primele zile ale afacerii dvs., cu scopul de a vă extinde în viitor.

2 Identificați furnizorii

Dacă intenționați să cumpărați produse pentru a le vinde cu profit, va trebui să găsiți un angrosist de încredere, în timp ce dacă intenționați să aduceți pe piață un produs complet nou, va trebui să găsiți un producător de încredere care să poată crea Ce vrei.

Pe de altă parte, dacă intenționați să creați singur produse, veți avea nevoie de o sursă sigură de materii prime.

Va trebui să vă asigurați că orice furnizor pe care decideți să îl utilizați vă poate oferi ceea ce aveți nevoie atunci când aveți nevoie și la un preț care vă permite să obțineți un profit. Poate doriți să identificați furnizorii de rezervă în cazul în care există o problemă în viitor.

Vor fi, de asemenea, probleme logistice de luat în considerare. De exemplu, unde veți deține stocul pe care îl cumpărați de la un angrosist?

Asigurați-vă că aveți o imagine completă a modului în care veți obține produsele pe care le veți vinde și a costului total de achiziție a produselor înainte de a începe să vindeți online. În acest fel, nu veți vinde accidental produse în pierdere.

De asemenea, va trebui să știți cum veți completa comenzile primite, cât timp va dura și cât vă va costa.

3 Decideți cum vă veți vinde produsele online

Pentru a vă vinde produsele online, va trebui fie să vă obțineți propriul site de comerț electronic, fie să utilizați o piață online, fie să faceți ambele.

Obținerea propriului site de comerț electronic poate părea intimidant. Exista insa specialisti, asa cum sunt profesionistii de la WEB MEDIA CONSTRUCT care, te pot ajuta sa ai un magazin online la cheie!

4 Adăugați produsele pe platforma aleasă

Acest pas poate părea evident, dar vine cu un număr mare de capcane ascunse.

Pentru fiecare produs pe care intenționați să îl vindeți veți avea nevoie de:

  1. Un nume unic de produs
  2. O descriere unică a produsului
  3. Fotografii de înaltă calitate a produselor
  4. Specificațiile produsului
  5. Detalii de preț
  6. Detalii de livrare/cost

Este posibil să aveți nevoie, de asemenea, de videoclipuri ale produselor (acestea sunt utile în special dacă vindeți un produs complicat) și de opțiuni de dimensiune/culoare (sau detalii despre orice alte opțiuni pe care le poate avea produsul).

Acestea sunt informațiile de bază de care veți avea nevoie pentru fiecare pagină de produs (presupunem că lucruri precum disponibilitatea și un buton „cumpărați acum” vor fi gestionate automat de platforma de comerț electronic pe care o utilizați).

Dacă nu reușiți să includeți informațiile pe care clienții potențiali doresc să le cunoască despre un produs, atunci aceasta vă va afecta șansele de a face o vânzare.

De asemenea, este important să luați în considerare optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO) atunci când vă creați paginile de produse, astfel vă veți oferi cele mai bune șanse posibile de a atrage clienți potențiali prin căutare.

5 Comercializați-vă produsele

Este puțin probabil ca oamenii să dau peste produsele dvs., așa că trebuie să le comercializați în mod activ.

După cum am menționat deja, lucrul la SEO a paginilor tale de produse crește șansele de a atrage potențiali clienți prin motoarele de căutare. Dar SEO nu este doar un lucru de o singură dată. Trebuie să lucrezi la asta în mod regulat.

6 Marketing pe rețelele sociale

Rețelele sociale oferă o varietate de modalități de a comercializa produse și către o varietate de public. Puteți lucra la construirea unei audiențe organice pe rețelele sociale, postând conținut de înaltă calitate. Puteți încerca, de asemenea, publicitate plătită pe rețelele sociale, care vă poate ajuta să faceți vânzări mai rapid, deși cu un cost.

Puteți încerca, de asemenea, marketingul de influență, în care vă asociați cu oameni care sunt deja populari pe rețelele de socializare și îi puneți să vă promoveze produsele.

7 Marketing prin e-mail

Marketingul prin e-mail este o modalitate excelentă de a păstra legătura cu persoanele care au cumpărat deja unul dintre produsele dvs. și cu persoanele care v-au vizitat site-ul web, dar nu sunt încă pregătiți să cumpere.