Cum să-ți conduci mica ta afacerea de oriunde

Afacerile mici nu se mai limitează la pereții birourilor. Se lucrează din mers. Se lucrează la drum. Antreprenorii merg acolo unde îi duce munca. Și, să recunoaștem: această abordare agilă nu este nimic nou. Obiceiurile de lucru se schimbau mereu, dar ultimii ani au accelerat acest lucru.

În această nouă lume curajoasă a muncii, ceea ce contează nu este locul în care îți faci treaba, ci cum o faci. Pasiunea proprietarilor micilor afaceri nu mai este limitată de granițe, avem acum tehnoligii care se schimbă permanent în favoarea muncii flexibile. 

De la gestionarea e-mailurilor, până la colaborarea în siguranță în documente bazate pe cloud, de la actualizarea site-urilor web și realizarea de vânzări, până la conferințe video, oricare ar fi acestea: instrumentele sunt disponibile pentru a vă duce munca oriunde. Procedând astfel, totul este să rămâneți conectat cu afacerea, echipa și clienții dvs., asigurându-vă în același timp că, oriunde ați merge, arăți întotdeauna profesionist. 

Cu atât de multe soluții de conectivitate de pe piață, a ști care sunt cele mai bune pentru afacerea dvs. poate fi un pic stresant.  În acest ghid, oferim informații și sfaturi pentru a face gestionarea afacerii dvs. din mers mai ușoară ca niciodată.

De ce am nevoie pentru a conduce o afacere de la distanță?

Tehnologia a nivelat terenul pentru proprietarii de afaceri atât mici, cât și mari. Aceasta înseamnă că bariera de intrare pentru cei care doresc să-și ducă pasiunea de afaceri online nu a fost niciodată mai mică. De fapt, există doar câteva lucruri de care aveți nevoie categoric pentru a conduce o afacere de oriunde.

1. E-mail

În primul rând, aveți nevoie de un cont de e-mail. Acesta va fi punctul dvs. principal de comunicare, pentru a vă ajuta să rămâneți conectat cu clienții, partenerii, potențialii și multe altele. O adresă de e-mail profesională spune multe despre tine. Nu numai că te vei referi la afaceri, dar vei arăta și a afacerist.  Optați pentru o adresă de e-mail de marcă care se potrivește domeniului dvs., astfel încât să puteți impresiona clienții cu o soluție de e-mail care oglindește perfect marca dvs.

2. Laptop

Dacă lucrați de la distanță, este necesar un laptop sau o tabletă de bună calitate. Pentru nomazii digitali, este partenerul perfect de călătorie și afaceri și un salvator pentru productivitate. În mod ideal, laptopul tău ar trebui să aibă o cameră, astfel încât să poți găzdui sau să te alături întâlnirilor virtuale și să arăți ființa umană din spatele mărcii. Când conduceți o afacere, un singur telefon mobil nu va ajuta prea mult.

3. Website/Magazin Online

Intr-un site web va puteti pune toate informatiile necesare astfel in cat clientul sa stie exact ce servicii oferiti. Aveti cea mai mare carte de vizita in mediul online! Un site de prezentare trebuie sa cuprinda neaparat  urmatoarele pagini:

  • Informatii generale despre companie. Spune-le clientilor ce faci si de cand o faci
  • Informatii despre produsele/serviciile tale
  • Contact

Daca vinzi produse, atunci, adaugandu-le intr-un magazin online vei putea sa vezi in timp real cine acceseaza magazinul si ce interese are. De asemenea, magazinele online sunt setate cu generator de facturi si pot fi integrate cu telefonul tau prin aplicatia de whats app.

Intersat de un site web? Web Media Construct te poate ajuta cu realizarea sa!